Centrum voor Hedendaagse Kunst MaastrichtHedah is een kunstenaarsinitiatief dat van start is gegaan in oktober 1995. Sindsdien fungeerde Hedah in Maastricht als een podium voor aktuele, (inter)nationale en lokale ontwikkelingen op het gebied van de beeldende kunsten. Recente ontwikkelingen in de kunst kunnen zo door het publiek op de voet gevolgd worden, maar worden ook, door het bieden van een inspirerende werk- en expositieplek aan kunstenaars, ter plekke mogelijk gemaakt. Hedah beschikt nu over een vaste werklocatie binnen Caracola (Theresiaschool, President Rooseveltlaan 213, Maastricht) en is daarnaast voortdurend op zoek naar andere tijdelijke ruimtes voor projecten.

 
Op het moment zijn we bezig met het digitaliseren van het Hedah archief dat zal worden opengesteld naar aanleiding van Hedah's 20 jarig bestaan.

 
Digitalisatie Hedah archief
28.04.2016


We zijn bezig met de digitalisatie van ons 20 (!) jaar oude archief.
Dit archief bestaat uit oude betamax banden, persberichten, posters, suppoosthandleidingen van veel exposities, foto's, negatieven, dia's, dvd's, cassettebandjes, video tapes, faxen, dvd's, etc.
De bedoeling is om een website te maken die voor iedereen toegangelijk is.

Een overzicht van de projecten van het jaar 1995 tot 2015 vind u >>>hier<<<

-------


At the moment i’m working on the digitalisation of the 20 (!) years old archive.
This archive consists of old Betamax videotapes, cassette tapes, press releases, posters, guidelines and instructions from the past exhibitions, photographs, dia’s, dvd’s, faxes etc.
The goal is that the Hedah archive is open for the public through a website.