So Fresh, Exciting! #2, Event 8: YOU machine 19.08.2006

Expodium


‘Once I 'met' a big yellow excavator behind a fence that was given a name; he was called Flappie.’ Watching an excavator, we tend to see only the machine, without its driver: The machine appears like an autonomous being, having its own personality. Can a machine become your friend, maybe even a member of your family?
 


YOU machine wordt georganiseerd door Tamara Karsdorp en Charlott Henrikson. Hun gedeelde fascinatie voor de relatie tussen mens en machine is de basis voor de middag. De toeschouwer wordt meegenomen op een tour langs verschillende uitingen van deze fascinatie. Een aantal van de So Fresh! groep zal elk vanuit zijn of haar eigen interpretatie een bijdrage doen. Hierdoor onstaat er wellicht een nieuwe wereld waar al de verschillende machines in leven.

So Fresh, Exciting! bestaat uit drie delen, verspreid over een jaar.
#1 (sept. 2005) een expositie waarbij de kunstenaars een maand lang elke dag in de ruimte van Expodium hebben gewerkt. Hierbij ging het om de uitwisseling van ideeën en het presenteren van dat wat er binnen de groep leefde.
#2 reist door het hele land en is voor één avond te gast in een kunstinstelling in het land. Een van de kunstenaars neemt steeds de verantwoordelijkheid over het event. Zo krijgt het publiek en de hele groep inzicht in het onderzoek van de individuele kunstenaar.
#3 bestaat uit een afsluitende expositie waarbij het onderzoek is afgerond en haar uiteindelijke vorm heeft in een werk. Bij de expositie wordt een publicatie gepresenteerd over het hele project.

 


Deelnemende kunstenaars: Tamara Karsdorp, Charlott Henrikson, Paul de Waal, Gerbrand Burger, Regina Kelaita, Martijn Dijksma, Michael Kars, Thomas de Kroon, Ties


link: www.expodium.nl