Five attempts to break a painting over my head 11.05.2008

Feiko Beckers


In samenwerking met Sandberg Instiuut / Kunstvlaai - Art Pie International Amsterdam
Five attempts to break a painting over my head (Cadmium Red, Ultramarine, Permanent Green, Yellow Ochre and Titanium White)

De Kunstvlaai is een tweejaarlijkse, landelijke manifestatie van kunstenaarsinitatieven, die inmiddels kan bogen op een internationale uitstraling. De bijdrage van Hedah bestond ditmaal uit een video van de Groningse kunstenaar Feiko Beckers, die in 2007 in onze toenmalige projectruimte aan de Parallelweg Painkillers for Redheads/The Artist and other works realiseerde.

 

Omdat Hedah indertijd van mening was dat het werk van Beckers beter tot zijn recht komt in een interactieve omgeving dan in de beslotenheid van een ‘white cube’, werd besloten hem een reprise te gunnen op de goed bezochte Kunstvlaai. In de door Hedah geproduceerde video An attempt to experience a painting speelt Beckers een ontregelend spel met de dubbelzinnigheden die inherent zijn aan de verheven, romantische manier waarop kunst doorgaans wordt ervaren. De romantische handeling van het ‘kunst ervaren’ wordt ondergraven door haar te verbinden met cliché-elementen uit de slapstick.

 

Feiko Beckers

 

Feiko Beckers

 

link: http://www.feikobeckers.com/