What is art without you? 13.12.2008

Wouter Huis


De afgelopen maanden was Wouter Huis (1974) als artist in residence te gast in het Heerlense Kunstencentrum Signe / KUS. Reden voor Hedah om in samenwerking met KUS de kunstenaar uit te nodigen een aantal werken te maken, die de ruimte aan de Brusselsestraat tot uitgangspunt hebben.


THIS IS WHITE AND THIS IS GREY
Wouter Huis heeft zich al op een opmerkelijke manier gepresenteerd door zijn buitengewone bijdrage aan Glocal Affairs. Een ‘illegaal’ titelkaartje, aangebracht enkele dagen na de opening van de expositie, was voldoende om een reeds bestaand wit en grijs vlak op een van de muren van de Timmerfabriek om te toveren tot een installatie van monochrome schilderkunst: This is white and this is grey.

WHAT IS ART WITHOUT YOU?
De werken die getoond worden in Hedah zijn een vervolg op een eerder werk, dat Huis maakte voor de Amsterdamse ‘broedplaats’ Skybox / Marcipanis: Introverted Control (2008). Gefascineerd door plaatsen waar de toeschouwer aan voorbij gaat. Het werk bij Hedah kenmerkt zich door Huis onderzoek naar ruimte, beweging en waarneming. Hij speelt hierin met het verwachtingspatroon van het publiek. Voor Hedah maakte hij twee nieuwe installaties. Centraal in de expositie staat de grote installatie ‘What is art without you?’. Wat ook de titel van de expositie is. Bij de tentoonstelling verschijnt een publicatie, die zowel kan worden gezien als documentatie als een op zichzelf staand kunstwerk.

 

 

Monitor (Hedah versie)

 


Lost in limbo (fotoserie)

link: www.wouterhuis.com

link: www.kunstencentrumsigne.nl