06.12.2009


David Ferrando Giraut, Perpetuum Mobile (2008)

Opening: 6 December 16.00h, at 16.30h a performance by Theo Cowley

Exhibition: Sunday 6 December - Sunday 31 January
Open: Friday - Sunday 13h-17h
(or by appointment, mail to:
This e-mail address is being protected from spambots, you need JavaScript enabled to view it This e-mail address is being protected from spambots, you need JavaScript enabled to view it )

With: 

Theo Cowley, Laurent David, David Ferrando-Giraut, Norbert Grunschel, 

Andrew Hollis, Barbara Lambert, Marlieke Meyer, Olga Raciborska,  

Hannes Ribarits, Marthe Sophie and others. 

 

 

Curated by Agata Jastrzabek

 


(side programme to be announced by newsletter)

(Un)easy together
is a gathering of  works produced in different contexts for different reasons.
It deals with a number of artistic conflicts and shows artworks' possibility for negotiation and coexistence.
Non-commissioned artworks of different backgrounds entered common space in order to escape the action of fitting one
element to another and rather to create a situation close to natural & ordinary.
Each artist on its own develops his own artistic language with different sets of rules, vocabulary, constraints.
This might be a reason for an uneasy situation.
Read more...
 
06.10.2009

Solotentoonstelling van Myriam Custers

Opening: vrijdag 6 november  2009 om 19.00 uur - om 19.30 uur gastoptreden van The Skills
Tentoonstelling: 6 november t/m 29 november 2009
Openingstijden: vrijdag t/m zondag van 13.00-17.00 uur (of op afspraak per mail:
This e-mail address is being protected from spambots, you need JavaScript enabled to view it )

In de tentoonstelling ‘Kissing The Target’ stelt Myriam Custers de vraag wat ´the target’ (het doel) impliceert. Is het de noodzakelijkheid van het maken van beelden, de strijd tegen het banale, de zoektocht naar de relevantie, willen we ons verzoenen met het moment of is het een eindeloos verlangen en daardoor een onmogelijkheid om te stoppen? Wat is ‘het doel’ en wat doet dit met ons (het publiek)?

´Kissing TheTarget´ is een coherent geheel van tekeningen, beelden en foto’s die Myriam Custers speciaal voor deze tentoonstelling gerealiseerd heeft.
Read more...
 
04.10.2009

Opening  'Jeugdzonde. Over opus één en opus min één.'

Laatste week: 'Jeugdzonde. Over opus één en opus min één.'
Honderdtweeënveertig beeldend kunstenaars: van jong (locaal en internationaal) talent tot gevestigde (locale en internationale) namen laten werk zien dat geen deel uitmaakt van hun ‘officiële oeuvre’.

De tentoonstelling wordt op zondag 4 oktober afgesloten met een symposium.
Read more...
 
05.09.2009

Opening: Jeugdzonde. Over opus één en opus min één.


In samenwerking met
LLS 387, Antwerpen

Opening 5 september 17.00 uur
Tentoonstelling: 5 september – 4 oktober 2009
Open: do t/m zo 13.00 -18.00 uur (of op afspraak per mail)
Symposium: 4 oktober (nadere informatie volgt, zie website www.hedah.nl)

Tentoonstelling van ‘persoonlijke documenten’ die nooit eerder getoond zijn, maar wel een ingrijpende beslissing zijn geweest om voor het kunstenaarschap te kiezen.

Honderdtweeënveertig beeldend kunstenaars: van jong (locaal en internationaal) talent tot gevestigde (locale en internationale) namen laten werk zien dat geen deel uitmaakt van hun ‘officiële oeuvre’. Met andere woorden, dat zij mogelijk liever niet in een catalogue raisonné zouden willen opnemen, werk dat men ‘Wo0’ zou kunnen noemen (‘Werk ohne Opuszahl’, oftewel werk zonder catalogusnummer), een term uitgevonden door componist Ludwig Van Beethoven en waarnaar verwezen wordt in de ondertitel van de tentoonstelling. Elke kunstenaar toont één werk dat door hem/haar betiteld is als het sleutelwerk voor het ontstaan van het kunstenaarschap. Deze werken zijn nooit eerder geëxposeerd.
Read more...
 
28.06.2009


Opening nieuwe locatie

Hedah, het oudste kunstenaarsinitiatief van Maastricht, maakt een nieuwe start. Met een nieuw bestuur, een nieuwe website en een nieuwe project- en kantoorruimte.

De afgelopen maanden zijn we druk bezig geweest de nieuwe locatie (een voormalig Turks koffiehuis) gereed te maken. We hebben verwarming en warm water; de leidingen voor een douche zijn gelegd. In de toekomst kunnen hier kunstenaars wonen en werken.

 
28.06.2009


Opening Project 11/3/14

De nieuwe plek zal worden ingewijd met het project 11/3/14 – 11 kunstenaars op 3 verschillende locaties in Maastricht, 14 dagen lang. Van 29 juni t/m 12 juli zullen deze ruimtes fungeren als een proefterrein van samenwerking en productie, onderbreking en verandering. Iedere dag van 18.00 uur tot 20.00 uur is er een presentatie.

De 3 locaties zijn: Nicolaasstraat 7, Ravelijnstraat 130B, Brusselsestraat 114.

Met: 
Wolfgang Fütterer, Markus Hahn, Marcel Hiller, Marte Kiessling, Nicolas Matranga, David Polzin, Pascal Robert, Ines Spenthof, Sebastian Walter, Anna Zwingl.

Opening Project 11/3/14 en Kick Off: zondag 28 juni vanaf 17 uur met hapjes en drank

Locatie: Sint Nicolaasstraat 7

 

Read more...
 
19.06.2009

Lisette Smits

 

After Affairs is a Hedah initiative that comprises a series of lectures by recent 'accessions' in the region. Curators and directors who have recently been appointed at various institutes present their views on current developments in the fine arts

Read more...
 
22.05.2009


Roel Arkesteijn

 

After Affairs is a Hedah initiative that comprises a series of lectures by recent 'accessions' in the region. Curators and directors who have recently been appointed at various institutes present their views on current developments in the fine arts.

Read more...
 
09.05.2009


Cameracartell Scenario III

 

Scenario III kaart vragen aan over "afwezigheid en aanwezigheid" van de kunstenaar in zijn/haar werk: Wat is het verschil tussen de fysieke aanwezigheid en het waarnemende gezichtspunt achter de lens van de filmcamera? Hoe neemt de filmcamera de aanwezigheid van de kunstenaar/filmmaker over? Welke houding ligt ten grondslag aan een bewust gekozen afwezigheid van de eigen persoon, “de eigen geschiedenis”? Wat maakt een werk persoonlijk of is het subjectieve altijd persoonlijk?

 
Screening en discussie
Cameracartell Scenario III laat een selectie zien van experimentele films en videokunst van jonge internationale kunstenaars.

 
Vrijdag 8 mei 2009, om 20:00 uur: Screening
Zaterdag 9 mei 2009, om 17:00 uur: Discussie over "afwezigheid en aanwezigheid" met gastsprekers Nicholas Matranga en Samo Tomsic.Cameracartell Scenario III

Voor de lijst van deelnemende kunstenaars kunt U kijken op:
http://cameracartell.com

 

 
10.04.2009

Ronald van de Sompel

Onder de noemer After Affairs initieert Hedah een reeks lezingen door ‘nieuwe aanwinsten’ in de regio. Curatoren / directeuren, die recentelijk bij diverse instituten zijn aangenomen, geven hun visie op actuele ontwikkelingen in de beeldende kunsten.

De reeks begint op 10 april om 20.00 met: Ronald Van De Sompel


How To Do Things? (Part I: In the Middle)
Ronald Van De Sompel is sinds 2008 artistiek directeur van kunstwerkplaats’ Flacc in Genk, België. Hij deed onderzoek naar hedendaagse beeldende kunst in Azië voor het Europalia Nippon Kinen in Tokyo, Japan, en was als researcher verbonden aan de Jan van Eyck-Academie, Maastricht. Daarnaast is hij actief als kunstcriticus en werkte hij als curator voor M HKA, Museum voor Hedendaagse Kunst Antwerpen, België en voor Baltic Centre for Contemporary Art, Gateshead,
Groot-Brittanië.


link: http://www.flacc.info

 
18.01.2009

Lezin van Bart Rutten / gesprek met Wouter Huis


Op uitnodiging van Hedah zal op zondag 18 januari 13.30 uur Bart Rutten (conservator Stedelijk Museum Amsterdam) een lezing geven over videokunst in het algemeen en het werk van Wouter Huis in het bijzonder: ‘Videoart, from underground to mainstream’.

Read more...