Also here a red line is painted on the wall 06.02.2011

Lieke Snellen

Finissage projectperiode Lieke Snellen i.s.m. David Stamp en Gerwin Luijendijk: 6 februari 17.00 uur

Met een (Muziek) performance door Gerwin Luijkendijk en Kathrin Wolkowicz om 18.00 uur

Project periode: 13 december 2010 t/m 6 februari 2011

Tentoonstelling: Vrijdag 13 januari 2011 - 6 februari 2011 
Open
Vrijdag - Zondag 13u-17u (of op afspraak, mail naar:
  
This e-mail address is being protected from spambots, you need JavaScript enabled to view it  )
Sluiting: 6 februari met performances van Gerwin Luijendijk en Kathrin Wolkowicz om 17.00 uur


Lieke Snellen is geĆÆnteresseerd in onze gebouwde omgeving. Zij concentreert zich op architectuur en objecten, waarmee zij een verband legt met de choreografie van het menselijke lichaam.

Dit kan een gevolg zijn van ergonomie of de simpele regels van de natuurkunde die bepalend zijn voor onze relatie met de omgeving. Maar ook de manier waarop architectuur een statement kan maken of de sfeer kan bepalen in een omgeving door bijvoorbeeld zijn grote of cultuur waarin het gebouwd is.

Snellen benaderd de objecten, architectuur en het menselijke lichaam als vormen die een nieuwe functie of karakter kunnen aannemen in haar werk. Esthetiek en klassieke sculpturale regels worden gecombineerd met formele experimenten die zij verbindt met dagelijkse objecten en allerlei zelf gecreĆ«erde elementen. Het performatieve karakter van haar schetsen, video’s en fotografie activeren het sculpturale werk. Voor Snellen presenteert een sculptuur een activiteit, waarmee de grenzen van het materiaal kan worden uitgedaagd. Haar sculptuur neemt een peformatieve rol aan binnen de ruimte en daagt de ideologie van architectuur en de sociale relaties uit.


Binnen de projectperiode van Hedah zal Snellen zich concentreren op haar schetsen. Haar schetsen, vaak bestaande uit perfromatieve acties, nemen een belangrijke rol in haar onderzoek naar sculpturaal werk. Daarom zal ze binnen Hedah via haar schetsen bekijken in hoeverre ze ook als autonoom werk kunnen bestaan. Daarbij zal ze niet alleen haar eigen lichaam als gereedschap gebruiken, maar ook ander ‘gereedschap’ gebruiken om de gebouwde omgeving te onderzoeken en uit te dagen. Daarbij zal zij o.a. de samenwerking aangaan met David Stamp en Gerwin Luijendijk. Met behulp van deze ‘actieve’ schetsen zal ze specifiek ingaan op gestructureerde elementen binnen de ruimte van Hedah en op de bepalende architectuur in Maastricht. Zodat op deze manier een nieuwe dialoog ontstaat in hoe wij ons zouden kunnen verhouden tot de directe omgeving.