Uiteenlopende locaties


Hedah kenmerkt zich sindsdien door het werken op zeer uiteenlopende locaties. De eerste jaren concentreerde Hedah zich op werken op locatie. Er hebben projecten plaatsgevonden in onder andere een casco bakkerij, de Berenkuil in het stadspark, nieuwbouw op het Ceramique terrein, een oud klooster in het centrum van de stad, diverse privé ruimtes, het Drielandenpunt te Vaals etcetera. Vanaf 1997 kreeg Hedah de mogelijkheid een vaste ruimte aan de Brusselsestraat 114 te Maastricht te huren. Deze ruimte bood de mogelijkheid om een meer continue programma op te zetten. De inzet om te organiseren binnen een vaste ruimte, werd in 2001 uitgebreid met een tweede vaste ruimte aan Parallelweg 101.

 

Na een bezinning in 2007, werd terug gegrepen naar het basisidee van hedah: op locaties werken. De ruimte aan de Brusselsestraat 114 werd behouden. Na een kleine verbouwing huisvest het naast een tentoonstellingsruimte, een kantoor, een informatiecentrum en een multifunctionele ruimte voor lezingen, films, optredens, etc.. Naast deze vaste locatie wordt weer actief gewerkt naar het realiseren van tijdelijke projecten op locatie.

 

Sinds juli 2009 was Hedah gevestigd in een voormalig Turks koffiehuis aan de Sint Nicolaasstraat, op luttele minuten loopafstand van het Vrijfhof, de Academie voor Beeldende Kunst en de Jan van Eyck-Academie.
Vanaf januari 2015 heeft Hedah een werkplek binnen Caracola, in de voormalige Theresiaschool aan de President Rooseveltlaan 213. Daarnaast beschikt Hedah over de projectruimte Ravelijnstraat 130b – een locatie die bij uitstek geschikt is voor lezingen en debatten.